Αρχιτεκτονική Μελέτη

 

 

Η αρχιτεκτονική είναι μια από τις παλαιότερες επιστήμες. Η ομορφιά της έγκειται στο ότι συνδυάζει τεχνολογία & τέχνη μαζί. Επίσης οτιδήποτε απεικονίζεις σ’ ένα κομμάτι χαρτί, δεν είναι απλά μια ζωγραφιά… διότι αποκτά “σάρκα και οστά” έτσι ώστε το εκάστοτε κτίριο να χρησιμοποιηθεί απ’ όλους εμάς. Μ’ αυτό το τρόπο ένα κτίριο αποκτά μια άλλη υπόσταση και σημασία.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους η εταιρεία μας έχοντας στο επιτελείο της μια εξειδικευμένη ομάδα αρχιτεκτόνων, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη μελέτη ενός κτιρίου, λαμβάνοντας υπόψη ένα μεγάλο εύρος παραμέτρων, προκειμένου το εκάστοτε κτίριο να είναι λειτουργικό, εργονομικό, ευάερο, ευήλιο και αισθητικά άρτιο.

 

Η εταιρεία μας καλύπτει ακόμα και τη μελέτη Βιοκλιματικών Κτιρίων, εάν και εφόσον ο πελάτης το επιθυμεί.

 

 

To γραφείο μας, αναλαμβάνει τη μελέτη νέων κτιρίων, κατοικιών, ξενοδοχείων, γραφείων, εμπορικών και βιομηχανικών δραστηριοτήτων, αλλά και ανακαινίσεις των παραπάνω χώρων. Η διαδικασία της αρχιτεκτονικής μελέτης, περιλαμβάνει τα στάδια της προμελέτης, της μελέτης εφαρμογής και της οριστικής μελέτης.

 

Η προμελέτη, αποτελεί το αρχικό στάδιο, αποτέλεσμα του οποίου, είναι η κατανόηση των αναγκών και επιθυμιών του πελάτη μας. Εκπονούνται τα πρώτα σχέδια, πάνω στα οποία πραγματοποιείται σε πραγματικό χρόνο, η ανταλλαγή απόψεων με τον πελάτη μας, για την εύρεση λύσεων στα ζητήματα που προκύπτουν. Ακολούθως, η μελέτη εφαρμογής, αποτελεί, μια σε βάθος αντιμετώπιση του έργου, με την εύρεση λύσεων σε περισσότερο λεπτομερή θέματα. Τελικό αποτέλεσμα της μελέτης εφαρμογής, αποτελεί ένα αναλυτικό τεύχος σχεδίων και λεπτομερειών που μπορούν να οδηγήσουν στην κατασκευή της λύσης, αλλά και οι 3D φωτορεαλιστικές απεικονίσεις.

 

Η αρχιτεκτονική μελέτη ολοκληρώνεται, με την εκπόνηση της οριστικής μελέτης. Η σύνθεση λύσεων, που προσφέρουν οι μηχανικοί των διαφορετικών ειδικοτήτων που απαρτίζουν το γραφείο μας (αρχιτέκτονες, πολιτικοί μηχανικοί, τοπογράφοι μηχανικοί, μηχανολόγοι κλπ), η ασφαλής και συνεχής ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ομάδων εργασίας και ο πλήρης συγχρονισμός αυτών εγγυώνται, για την αρτιότητα και την υπεροχή της Οριστικής Μελέτης.

 

 

Παρακάτω αναγράφονται ενδεικτικά μερικοί τύποι κτιρίων που αναλαμβάνουμε και που έχουν μελετηθεί

και κατασκευαστεί από την εταιρεία μας:

 1. Κατοικίες (Πετρόκτιστες, Νεοκλασσικές, Μοντέρνες, Κλασσικές, Παραδοσιακές)
 2. Κτίρια Γραφείων – Καταστημάτων
 3. Πολυκατοικίες
 4. Μεζονέτες
 5. Εμπορικά Κέντρα
 6. Εργοστάσια/Βιομηχανικοι Χώροι
 7. Διαμορφώσεις/Τροποποιήσεις όψεων Υφισταμένων Κτιρίων
 8. Διαμορφώσεις Περιβ.Χώρων, κήπων, πλατειών
 9. Αποκατάσταση/Αναπαλαίωση & Συντήρηση Παλαιών/Διατηρητέων Κτιρίων
 10. Ναοί
 11. Αθλητικά Κέντρα
 12. Σχολεία
 13. Super Markets
 14. Πρατηρια Υγρών Καυσίμων
 15. Υπαίθρια Πέτρινα Θέατρα
 16. Ενυδρεία & Ερευνητικά Κέντρα

Σχεδιάστε το Σπίτι των Ονείρων σας!

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας με την πολυετή εμπειρία, την άρτια τεχνογνωσία και το πάθος για δημιουργία, είναι εδώ για να καλύψει κάθε σας ανάγκη!

 

Τα Νέα Μας