Τι είναι ο 3D Σχεδιασμός;

 

Η απεικόνιση ενός χώρου στον οποίο πρόκειται να γίνουν κάποιες εργασίες χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογικές μεθόδους έτσι ώστε να μπορέσουμε με μεγάλη ακρίβεια να δούμε το τελικό αποτέλεσμα.

 

Γιατί να επιλέξω 3D σχεδιασμό;

Η γραφική απεικόνιση έχει αρκετά πλεονεκτήματα:

 1. Εντοπίζει από την αρχή τις όποιες ανομοιομορφίες στο σχεδιασμό.
 2. Δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε ακριβώς το πώς θέλετε να είναι ο χώρος σας.
 3. Μειώνει την ανάγκη για επιπλέον παρεμβάσεις μετά την ολοκλήρωση του έργου.
 4. Εξοικονομεί κόστος.
 5. Εξοικονομεί χρόνο.
 6. Δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας στον πελάτη διότι γνωρίζει ακριβώς το τελικό αποτέλεσμα.
 7. Αυξάνει την συνολική ποιότητα του τελικού αποτελέσματος.

 

Ποια είναι τα βήματα που περιλαμβάνει ο 3D σχεδιασμός 

 • Καθορισμός μαζί με τον πελάτη του βασικού σχεδίου
 • Αρχικά θα δημιουργηθεί ένα 2D σχέδιο
 • Κατόπιν συμφωνίας περνάμε στο επόμενο βήμα όπου είναι το βασικό σχέδιο κατασκευής. Είμαστε πλέον ένα στάδιο πριν την 3D απεικόνιση.
 • Κατασκευή και παρουσίαση του αρχικού 3D σχεδίου.
 • Κατόπιν συμφωνίας ολοκλήρωση του σχεδίου
 • Αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές προθήκες
 • Φωτισμοί, χρώματα , έπιπλα υλικά προστίθενται σε αυτό το στάδιο
 • Στο επόμενο στάδιο το σχέδιο είναι έτοιμο και ολοκληρώνεται
 • Γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι ποιότητας από τους σχεδιαστές
 • Γίνεται τελική παρουσίαση του σχεδίου
 • Ξεκινούν οι διαδικασίες εφαρμογής του σχεδίου!

Πρέπει να σημειωθεί πως το βασικότερο στάδιο είναι η αρχική συζήτηση με τον πελάτη. Εκεί είναι που θα στηθεί όλο το project και θα διαμορφωθεί η φιλοσοφία που θα διέπει όλο το έργο.

 

Τι άλλο είναι σημαντικό να γνωρίζετε για το 3D σχεδιασμό

 • Το βασικό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως ο 3D σχεδιασμός δεν είναι μια μόδα η μια ακόμα τεχνοτροπία. Είναι η εξέλιξη στις κατασκευές
 • Είναι προς το απόλυτο συμφέρον του καθενός να επιλέξει 3D σχεδιασμό γιατί έτσι έχει τη δυνατότητα να βάλει και το δικό του προσωπικό ύφος μέσα στην κατασκευή.
 • Απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ πελάτη και μηχανικού . Δεδομένου ότι πλέον έχετε την δυνατότητα να εκφράσετε τις όποιες σκέψεις σας πριν αρχίσουν οι εργασίες.

 

 

 

Μάθετε τα πάντα για τα Τρισδιάστατα Σχέδια Σπιτιών

 

 

3D Σχεδιασμός:

 

Η χρήση εξελιγμένων προγραμμάτων σε συνδυασμό με την γνώση και την άψογη κατάρτιση των έμπειρων επαγγελματιών μας μπορούν να σας προσφέρουν την τελική εικόνα του έργου σας. Ο 3D σχεδιασμός συνιστά ένα σύγχρονο λογισμικό και ισχυρό υπολογιστικό σύστημα ώστε να δημιουργηθεί με ρεαλιστική απόδοση το εκάστοτε έργο, προς ανακαίνιση ή κατασκευή, σε εικόνα.  Ο πελάτης βλέπει σε πρώτο στάδιο την αποτύπωση της ιδέας και πρότασης σε 3D αναπαράσταση και έτσι μπορεί να πάρει μια σημαντική και συνολική εικόνα για το πώς θα είναι ο χώρος του μετά την ολοκλήρωση του έργου.

 

Δημιουργούνται τα σχέδια και πραγματοποιείται μια ολοκληρωμένη περιήγηση του πελάτη στους χώρους της προς ανακαίνισης ή κατασκευής κατοικίας ή επιχείρησης του. Ο ιδιοκτήτης βλέπει τον χώρο όπως πρόκειται να κατασκευαστεί ή να διαμορφωθεί/ ανακαινιστεί. Εκείνος βλέπει επίσης όλες τις λεπτομέρειες και όλα τα δωμάτια με τρόπο απλό και κατανοητό να σαν βρίσκεται μέσα στον χώρο. Έτσι γίνεται ακόμα πιο κατανοητή και άμεση η παρουσίαση του τελικού αποτελέσματος του έργου.

 

 

 

2D Σχέδια ή 3D Σχέδια;

 

Τα 2D σχέδια αποτελούν τα σχέδια δύο διαστάσεων και συνιστούν την αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης μαζί με τις κατόψεις, τις όψεις και τις τομές. Στην ουσία αποτελούν το σύνολο των βασικών σχεδίων που πραγματοποιούνται πριν από μια ανακαίνιση ή κατασκευή ενός κτιρίου. Με την ολοκλήρωση των άνωθεν αρχιτεκτονικών σχεδίων, σειρά έχει η εκπόνηση των  ηλεκτρολογικών, μηχανολογικών και στατικών σχεδίων που απαιτούνται και βάση της ισχύουσας νομοθεσίας.  Αυτά τα αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι μηχανικοί του έργου και στα κατασκευαστικά αυτά σχεδία αποτυπώνονται όλες οι λεπτομέρειες και οι τεχνικές προδιαγραφές του έργου.

 

Παρόλα αυτά, όσο λεπτομερή και αν είναι τα 2D σχέδια αυτά δεν μπορούν να προσφέρουν την υψηλή και ακριβή οπτική απεικόνιση των 3D σχεδίων. Τα σχέδια αυτά προσφέρουν την απόλυτη απεικόνιση του χώρου προς αναδιαμόρφωση, παρουσιάζοντας το τελικό αποτέλεσμα του έργου πριν αυτό ολοκληρωθεί. Στα 3D σχέδια αποτυπώνονται και εφαρμόζονται με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο όλες οι αλλαγές και οι διαμορφώσεις που θα γίνουν στο κτίριο. Παρουσιάζονται όλες οι λεπτομέρειες, τα υλικά, ο φωτισμός, τα έπιπλα και πολλά ακόμη στοιχεία ώστε να αποτυπωθεί η ιδέα και η πρόταση του έργου σε ένα φωτορεαλιστικό σχέδιο. 

 

Τα οφέλη της φωτορεαλιστικής αναπαράστασης για τον σχεδιασμό κατοικίας είναι πραγματικά αναρίθμητα. Με τον 3D σχεδιασμό της κατοικίας ή της επιχείρησης σας μπορείτε να έχετε την ακριβή εικόνα του οπτικού αποτελέσματος, το οποίο θα προκύψει μετά από την αναδιαμόρφωση του χώρου σας ή την ριζική ανακαίνιση που θα γίνει σε αυτόν. Αν θέλετε να δείτε πως θα είναι η διαρρύθμιση των νέων χώρων, για παράδειγμα το πως θα είναι η ένωση του σαλονιού σας με την κουζίνα σας, με τον 3D σχεδιασμό θα μπορείτε να δείτε ακριβώς τις νέες διατάξεις του χώρου.

 

Είναι σημαντικό να έχουμε μια πλήρη εικόνα του εσωτερικού χώρου της κατοικίας μας, διότι με τον τρόπο αυτό μπορούμε να επέμβουμε σε διάφορα χαρακτηριστικά του χώρου και να προβούμε σε αλλαγές πριν ακόμα ξεκινήσουμε το οτιδήποτε. Μπορείτε βλέποντας τα 3D σχέδια να αλλάξετε χρώματα, υλικά, διατάξεις και φυσικά να προσθέσετε και να αφαιρέσετε ότι εσείς επιθυμείτε.

 

Η εταιρεία μας και το έμπειρο προσωπικό μας είναι εδώ για να σας καθοδηγήσει, να σας συμβουλέψει και να κάνει πράξη όλες σας τις επιθυμίες, δίνοντας σας λύσεις εσωτερικής διακόσμησης και διαμόρφωσης του χώρου σας με βάσεις τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

 

 

 

Ποια είναι τα βήματα που περιλαμβάνει ο 3D σχεδιασμός;

 

Tα βήματα που ακολουθούν είναι βασικά και εξαιρετικά σημαντικά και έχουν στόχο την άμεση κατανόηση των αναγκών του κάθε πελάτη ώστε το τελικό αποτέλεσμα και ο χώρος του να έχει διαμορφωθεί με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

 

Πρώτο βήμα: Αρχικά πραγματοποιείται μια ολοκληρωμένη μελέτη, πυρήνας της οποίας είναι η εκτίμηση του διαθέσιμου χώρου και των δυνατοτήτων αυτού. Επισκεπτόμαστε τον χώρο σας  και συζητάμε μαζί σας τις ανάγκες σας, το στυλ και τις αλλαγές που θέλετε να γίνουν. Στο στάδιο αυτό δημιουργούνται τα 2D σχέδια για την βασική παρουσίαση του χώρου σας. Κατόπιν συμφωνίας περνάμε στο επόμενο βήμα όπου είναι το βασικό σχέδιο κατασκευής. Είμαστε πλέον ένα στάδιο πριν την 3D απεικόνιση.

 

Δεύτερο βήμα: Στην συνέχεια ακολουθεί η κατασκευή και η παρουσίαση του αρχικού 3D σχεδίου. Με βάση την πρωταρχική μελέτη οι έμπειροι συνεργάτες μας παρουσιάζουν προτάσεις και ιδέες σε 3D μορφή ώστε ο εκάστοτε πελάτης μέσω μιας ρεαλιστικής απεικόνισης του χώρου του και μιας φωτορεαλιστικής οπτικοποίησης των επίπλων να αντιληφθεί το τελικό αποτέλεσμα. Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να επιλέξει με μεγαλύτερη σιγουριά τα υλικά, τα χρώματα και το σημαντικότερο όλων τις νέες διατάξεις και αναδιαμορφώσεις που θέλετε να γίνουν στους χώρους σας.

 

Τρίτο βήμα: Στην συνέχεια γίνεται ο καθορισμός μαζί με τον πελάτη του βασικού σχεδίου και κατόπιν συμφωνίας, η ολοκλήρωση του σχεδίου αυτού.

 

Τέταρτο βήμα: Έπειτα γίνονται οι αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές προθήκες. Φωτισμοί, χρώματα, έπιπλα και υλικά προστίθενται σε αυτό το στάδιο.

 

Πέμπτο βήμα: Στο επόμενο στάδιο το σχέδιο είναι έτοιμο και ολοκληρώνεται. Γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι ποιότητας από τους σχεδιαστές, πραγματοποιείται η τελική παρουσίαση του σχεδίου στον πελάτη και ξεκινούν με την σύμφωνη γνώμη του οι διαδικασίες εφαρμογής του σχεδίου!

Πρέπει να σημειωθεί πως το βασικότερο στάδιο είναι η αρχική συζήτηση με τον πελάτη. Εκεί είναι που θα στηθεί όλο το project και θα διαμορφωθεί η φιλοσοφία που θα διέπει όλο το έργο. Στην εταιρεία μας θέτουμε ως βάση όλων την άμεση επικοινωνία και κατανόηση των αναγκών του κάθε πελάτη. Το σπίτι ή η επιχείρηση σας θέλουμε να διαμορφωθεί όπως ακριβώς εσείς την έχετε σκεφτεί και για αυτό πάντα με αξιοπιστία και σεβασμό βρισκόμαστε δίπλα σας από την αρχή ως την τελική παράδοση του έργου.

 

 

 

Τι περιλαμβάνουν τα αρχιτεκτονικά σχέδια;

 

Με την επίσκεψη μας στον χώρο σας έχουμε λάβει όλα όσα χρειαζόμαστε και πραγματοποιούμε την αποτύπωση του υπάρχοντος χώρου, των δομικών στοιχείων, των μηχανολογικών εγκαταστάσεων και της όψης μαζί με τον εξωτερικό περιβάλλον χώρο.

 

Στην συνέχεια διαμορφώνουμε την αρχιτεκτονική πρόταση και τα 3D σχέδια. Σε αυτά γίνεται η παρουσίαση της κάτοψης, της πρόσοψης ή των όψεων του χώρου με αναλυτική περιγραφή των επιμέρους σημείων του εσωτερικού αυτού. Μέσω των τρισδιάστατων φωτορεαλιστικών απεικονίσεων ( 3D σχέδια ) του εσωτερικού χώρου δημιουργείται η εικόνα που θα φέρει το τελικό αποτέλεσμα. Με τα 3D σχέδια, η κατανόηση της πρότασης είναι ευκολότερη και δίνεται η δυνατότητα στον πελάτη να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις και βελτιώσεις που επιθυμεί.

 

 

 

Τι άλλο είναι σημαντικό να γνωρίζω για το 3D σχεδιασμό;

 

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε και που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως ο 3D σχεδιασμός δεν είναι μια μόδα ή μια ακόμα τεχνοτροπία. Είναι η εξέλιξη στις κατασκευές και ένας άμεσος τρόπος ώστε να δείτε μια ολοκληρωμένη απεικόνιση της κατοικίας ή της επιχείρησης σας.

 

Είναι προς το απόλυτο συμφέρον του καθενός να επιλέξει 3D σχεδιασμό γιατί έτσι έχει τη δυνατότητα να βάλει και το δικό του προσωπικό ύφος μέσα στην κατασκευή. Απαιτεί στενή συνεργασία μεταξύ πελάτη και μηχανικού. Δεδομένου ότι πλέον έχετε την δυνατότητα να εκφράσετε τις όποιες σκέψεις σας πριν αρχίσουν οι εργασίες και να αλλάξετε ότι δεν σας ικανοποιεί, χωρίς περιττά έξοδα και χρόνο.

 

Αντιλαμβάνεστε επομένως πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ωφέλιμο για εσάς και την ανακαίνιση ή την κατασκευή ενός κτιρίου η δυνατότητα μιας εταιρείας να παρέχει υπηρεσίες 3D σχεδιασμού και απεικονίσεων. Με την υπηρεσία αυτή σας δίνετε η δυνατότητα και το πλεονέκτημα να περιηγηθείτε εικονικά στον χώρο που θα κατασκευαστεί ή θα διαμορφωθεί, επιτρέποντας σας με τον τρόπο αυτό να δείτε σε πρώτη φάση λεπτομερώς τον χώρο σας με όλες τις διαμορφώσεις που θα γίνουν. Η απεικόνιση αυτή θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ακριβώς πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα.

 

Συμπερασματικά, ο σχεδιασμός κάθε έργου ξεκινά με βάση τις επιθυμίες, τις ανάγκες και τις
οικονομικές δυνατότητες του εκάστοτε πελάτη. Ο 3D σχεδιασμός της κατοικίας σας είναι ένα απαραίτητο και εξαιρετικό σημαντικό βήμα προκειμένου να προχωρήσουμε στη συνέχεια στη φωτορεαλιστική απεικόνιση του εσωτερικού χώρου. Αφού σχεδιαστεί η βάση της κατοικίας μπορείτε να επιλέξετε τα δευτερεύοντα στοιχεία, που αφορούν κυρίως την διακόσμηση όπως ο φωτισμός, τα έπιπλα, το στυλ των αντικειμένων, ακόμη και ποια διακοσμητικά θα τοποθετηθούν στο χώρο.

 

Με τον 3D σχεδιασμό γίνεται επίσης η εκτίμηση του κόστους για την ανακαίνιση που σκοπεύετε να κάνετε, περιλαμβάνοντας συγχρόνως την περιγραφή εργασιών και εξοπλισμού καθώς και τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης.

 

Άμεση επικοινωνία και πολυετή εμπειρία

 

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί σας για οποιαδήποτε υπηρεσία 3D σχεδιασμού! Η εταιρεία μας έχει χρόνια εμπειρίας στο χώρο των κατασκευών και των ανακαινίσεων. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να μπορούμε να διευθετούμε όλα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη γραφειοκρατία γρήγορα, έξυπνα και οικονομικά.

 

Με γνώμονα την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στον πελάτη που στόχο έχουν να του δημιουργήσουν ένα κλίμα ασφάλειας για την επιλογή του και ικανοποίησης για το τελικό αποτέλεσμα.

Σχεδιάστε το Σπίτι των Ονείρων σας!

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας με την πολυετή εμπειρία, την άρτια τεχνογνωσία και το πάθος για δημιουργία, είναι εδώ για να καλύψει κάθε σας ανάγκη!

 

Τα Νέα Μας