Κατασκευές Οπλισμένου Σκυροδέματος

 

 

Οι Κατασκευές μπετόν ενός μέρους ή ολόκληρου του κτιρίου αποτελούν το βασικότερο κομμάτι του.

 

Επάνω σε αυτό θα δομηθούν και στηριχθούν οι όποιες κατασκευές από κινητά ή μη μέρη και θα προφυλαχθούν οι ανθρώπινες ζωές οι οποίες θα στεγαστούν σε αυτό για πάντα όταν προκύπτουν ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία συμβαίνουν συχνά στη χώρα μας τα τελευταία χρονιά.

 

Επίσης σημαντικό είναι να μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τις σεισμογενείς περιοχές. Για αυτό το λόγο αναθεωρείται συχνά και ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός. Η ομάδα της Omikron μέσα από το εξειδικευμένο τμήμα πολιτικών μηχανικών, πολεοδόμων & στατικών μηχανικών προσφέρει την απόλυτη ασφάλεια στην δόμηση του οικοδομικού σκελετού. Οι εργασίες ελέγχονται σαν να πρόκειται για δικό μας ακίνητο ανεξάρτητα με το ποιος έχει εκδώσει την πολεοδομική άδεια. Ιδιόκτητα συνεργεία μπορούν να προσφέρουν στις καλύτερες τιμές της αγοράς, ταχύτητα, συνέπεια και ποιότητα δουλειάς. Έλα και εσύ στην Omikron

 

 

Σκελετός οικοδομής

 

 

Οι κατασκευές από μπετόν που επικρατούν στον τρόπο ανέγερσης ενός νέου κτιρίου στην παγκόσμια αγορά, θα συνεχίσουν να είναι ένα πολύ βασικό μέρος τους ακόμα και με τον συνδυασμό άλλων τρόπων  όπως είναι το μέταλλο.

 

Ο Σκελετός της Οικοδομής αποτελούμενος από μπετό και σίδερο προσφέρει ένα ασφαλέστατo αποτέλεσμα εφόσον όμως έχουν προηγηθεί τρία σπουδαία και άκρως απαραίτητα στάδια. Πρώτον την Μελέτη του υπεδάφους  και των αναγκών του κτιρίου πχ επαγγελματικός χώρος ή κατοικία με κύριο χαρακτηριστικό πόσα κιλά να αντέχει ανά τετραγωνικό. Δεύτερον ο τύπος μπετόν που θα χρησιμοποιηθεί σύμφωνα με τον κανονισμό και Τρίτον η αναλογία σιδήρου ανά κυβικό τελικού μπετόν. Το τελευταίο προκύπτει από τον συνδυασμό των αναγκών, κανονισμών και μελετών. Δεν είναι τυχαίο που οι πολιτικοί μηχανικοί εξειδικεύονται πλην των άλλων και στην επιστήμη της στατικότητας. Η στατικότητα του κτιρίου ξεκινά με την σωστή μελέτη και καταλήγει στην απόλυτη υλοποίηση της.

 

Η Απόφαση για την επιλογή της κατάλληλης εταιρείας υλοποίησης του φέροντος οργανισμού της κατοικίας μας πρέπει να αποτελεί μείζον ζήτημα και να λαμβάνεται έπειτα από ενδελεχή έλεγχο προηγούμενων εργασιών, διαχρονικότητας κατασκευών και εγγυήσεις για το αποτέλεσμα τους.

 

Βασικότερη επιλογή όμως όλων είναι να καταλήξετε στον κατάλληλο επιστήμονα που θα εκπονήσει την μελέτη ανέγερσης, θα είναι γνώστης της συνεχούς μεταβαλλόμενης νομοθεσίας αλλά ταυτόχρονα θα μπορεί να έρθει σε άμεση & ειλικρινή συνεργασία με την εταιρεία υλοποίησης του έργου.

 

Η Omikron παρέχει ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα μέσα από τους επιστημονικούς συνεργάτες της, πολιτικούς μηχανικούς, εξειδικευμένους στατικούς μηχανικούς & Αρχιτέκτονες για την αποτελεσματικότητα και την υλοποίηση του έργου σας.

 

Τέλος το σπουδαιότερο σημείο είναι και το απλούστερο. Να εφαρμοστεί απόλυτα από την εταιρεία ανάληψης του έργου η μελέτη που έχει εκπονηθεί για το ακίνητο σας ακόμη και αν την έχει εκδώσει η ίδια. Μόνο έτσι θα λάβετε το 100% του αποτελέσματος του φέροντος οργανισμού και μόνον τότε πραγματικά θα κοιμάστε ήσυχοι. Η Omikron σας κοιτά στα μάτια και σας ενημερώνει ότι η μόνη παρέκκλιση που τολμά είναι ότι δεν παρεκκλίνει από τις μελέτες. Άλλωστε στον 21 αιώνα όλα Ελέγχονται & Όλα Αποδεικνύονται.

 

 

 

Τιμή κυβικού μπετόν

 

 

Η τιμή κυβικού μπετόν στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον κόσμο είναι μεταβλητή. Σε αυτό ρόλο παίζει  η τιμή των πρώτων υλών η οποία έχει σχετικά ήπιες διακυμάνσεις όπως το αμμοκονίαμα ή το μπετό σε σκόνη έτοιμο προς ανάμειξη, αλλά και η τιμή του σιδήρου.

 

Η τιμή του σιδήρου είναι συνδεδεμένη με την παγκόσμια ζήτηση και τις χρηματιστηριακές αξίες του και είναι ο λόγος που έχει τόσο μεγάλες διακυμάνσεις μέσα σε ένα έτος.

 

Η τιμή του Οπλισμένου Πλέον Σκυροδέματος ανά κυβικό μέτρο μπορεί να υπολογιστεί μόνο μετά από μελέτη του κάθε έργου ξεχωριστά.

 

 

 

Σκελετός οικοδομής κόστος

 

 

Όταν ξεκινά μια ανάθεση έργου η κατασκευάστρια εταιρεία ζητά μεγάλο μέρος  από το συμφωνηθέν κόστος του σκελετού της οικοδομής προκειμένου να προπληρώσει το μπετόν και τα σιδερά της εκπονηθείσας μελέτης. Εάν δεν το πράξει είναι πολύ πιθανό ο προϋπολογισμός του έργου να εκτροχιαστεί και είναι ο λόγος που πολλές φορές βλέπουμε σπίτια στο στάδιο μπετόν χωρίς να έχουν πρόοδο εργασιών. Έχουν ξεφύγει από τον προϋπολογισμό.

 

Λύση στην διακύμανση δεν μπορεί να υπάρξει πέραν από την προπληρωμή, για αυτό τον λόγο η κατασκευάστρια εταιρεία θα πρέπει να έχει πολύ καλή γνώση και ταχύτητα στο έργο προκειμένου να ολοκληρώνει τις εργασίες πριν τις επόμενες διακυμάνσεις ή διαφορετικά να κλείνεται τιμολογιακή συμφωνία εκ νέου με τον αναθέτη πριν από την κάθε ρίψη μπετόν και τοποθέτησης σιδηρού.

 

Φυσικά το 99% προτιμά την προπληρωμή που είναι και η ασφαλέστερη λύση καθώς τα υλικά κατοχυρώνονται από τις εταιρείες μπετόν & τις μάντρες κατασκευής και πώλησης σιδήρου στο όνομα του ιδιοκτήτη άρα παραμένουν στην ιδιοκτησία του.

 

 

 

Κόστος οικοδομής μπετά

 

 

Το κόστος οικοδομής μπετά είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Αυτό διαφοροποιείται λόγω των μελετών που προαναφέραμε καθώς κάθε υπέδαφος είναι διαφορετικό, κάθε υφιστάμενο ή νεόδμητο κτίριο είναι διαφορετικό αλλά και κάθε ζητούμενο αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα είναι διαφορετικό. Η Omikron μετά από 24 έτη εμπειρίας στον κατασκευαστικό κλάδο και εντελώς εμπειρικά σύμφωνα με τις δεκάδες ιδιόκτητες και μη αποπερατώσεις είναι σε θέση να δώσει ενδεικτικές τιμές ανά τελικά τετραγωνικά μέτρα κατοικιών και τιμές ανά κυβικά μέτρα μπετόν για ανέγερση σκελετού εξ ’αρχής θεμελίωσης.

Σχεδιάστε το Σπίτι των Ονείρων σας!

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας με την πολυετή εμπειρία, την άρτια τεχνογνωσία και το πάθος για δημιουργία, είναι εδώ για να καλύψει κάθε σας ανάγκη!

 

Τα Νέα Μας