Φωτοτεχνικές Μελέτες

 

 

Ο σωστός φωτισμός είναι μέσο αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο στους εργοδότες μας. Η μακροχρόνια εμπειρία μας στον φωτισμό και η συμμετοχή μας σε πληθώρα έργων, μας δίνει την δυνατότητα να προσφέρουμε αξιόπιστες λύσεις στην μελέτη φωτισμού:

 

➤ Οικιών

➤ Χωρών Εργασίας

➤ Εκθεσιακών Χώρων

➤ Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων

➤ Οδικό φωτισμό

➤ Χώρων φιλοξενίας

➤ Ανάδειξη Κτιρίων

 

 

Δεδομένου ότι ο φωτισμός ενός χώρου, εσωτερικού ή εξωτερικού, είναι ένα ζήτημα με πολλές συνιστώσες, η βέλτιστη λύση πρέπει να βρίσκει τη χρυσή τομή μεταξύ επαρκούς φωτισμού και χαμηλού οικονομικού κόστους επένδυσης και λειτουργίας.

 

Στοιχεία όπως το είδος και η γεωμετρία του χώρου, τα υλικά και οι χρωματισμοί των επιφανειών, η χρήση του χώρου, τα στερεά αντικείμενα και πολλά άλλα δεδομένα καταχωρούνται και επεξεργάζονται έτσι ώστε να εξάγουμε τις ανάγκες φωτισμού και να γίνει η επιλογή των καταλληλότερων φωτιστικών σωμάτων.

 

Το αποτέλεσμα που επιδιώκουμε περιλαμβάνει όχι μόνο την επάρκεια του φωτισμού ως προς την έντασή του αλλά και ως προς την αισθητική του. Οι ακριβείς θέσεις, οι γωνίες φωτισμού και η απόχρωσή του παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα.

 

Οι τρισδιάστατες φωτορεαλιστικές απεικονίσεις μπορούν να αποδώσουν όλες τις οπτικές γωνίες του χώρου για την καλύτερη κατανόηση του έργου, τον εντοπισμό ατελειών ή ακόμα και την εύρεση εναλλακτικών λύσεων φωτισμού.

 

Οι μελέτες φωτισμού διεξάγονται σύμφωνα με τα πρότυπα φωτισμού και τους νόμους της φωτοτεχνίας που διέπουν κάθε ξεχωριστή κατηγορία χώρου και απαιτούν αρκετές ώρες εργασίας. Σύμφωνα με τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα μπορεί να αποδώσει και αντίστοιχες λύσεις φωτισμού, προσιτές προς τον εργοδότη.

 

 

Μελέτες Επαγγελματικού Φωτισμού

 

Η εκπόνηση μελέτης φωτισμού είναι πλέον υποχρεωτική στα πλαίσια της έκδοσης της οικοδομικής αδείας για όλα τα κτήρια του τριτογενούς τομέα (ξενοδοχεία, εκπαίδευσης, υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, εμπορίου, γραφείων κ.α)

Η αλματώδης εξέλιξη που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην τεχνική του φωτισμού με στόχο αφενός τον σωστό και ποιοτικό φωτισμό και αφετέρου την χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και κατά συνέπεια την οικονομική λειτουργία των εγκαταστάσεων φωτισμού, καθιστά απόλυτα αναγκαίο τον φωτοτεχνικό σχεδιασμό κυρίως σε επαγγελματικά και ειδικά κτήρια (καθώς και σε εξωτερικούς χώρους .

 

Η μελέτη φωτισμού ενός χώρου συνιστά σε συνδυασμό με την υψηλή απόδοση και την ποιότητα των χρησιμοποιούμενων φωτιστικών σωμάτων το βασικότερο παράγοντα ώστε μια εγκατάσταση φωτισμού:

  • Να καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες και απαιτήσεις σε φωτισμό του εκάστοτε χώρου.
  • Να διασφαλίζει ένα περιβάλλον διαμονής, εργασίας, άθλησης και ψυχαγωγίας, ανάλογα με το είδος του χώρου, που θα είναι ευχάριστο, καλαίσθητο και ξεκούραστο για την όραση.
  • Να αναδεικνύει τα προβαλλόμενα προϊόντα σε περιπτώσεις εμπορικών χώρων.
  • Να βοηθά στην ανάπτυξη της παραγωγικότητας και στην αποφυγή ατυχημάτων σε περιπτώσεις βιομηχανικών χώρων.
  • Να διασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες της κάθε δραστηριότητας για σωστό φωτισμό σε συνδυασμό με την μείωση στο ελάχιστο της ενεργειακής κατανάλωσης.

 

Σε όλες τις μελέτες φωτισμού που εκπονούνται από την εταιρία μας δίνεται πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την αξιοπιστία των συστημάτων φωτισμού ως σύνολο, στην επιλογή φωτιστικών υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, στην συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και στην ευκολία της συντήρησης και τον αυτοματισμό λειτουργίας

 

Επίσης πρωταρχικό μέλημα αποτελεί η εξοικονόμηση ενέργειας και κατά συνέπεια η οικονομική λειτουργία της εκάστοτε εγκατάστασης φωτισμού.Σε όλες τις μελέτες φωτισμού που εκπονούνται από την εταιρία μας δίνεται πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και την αξιοπιστία των συστημάτων φωτισμού ως σύνολο, στην επιλογή φωτιστικών υψηλής απόδοσης και χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, στην συνολικό αισθητικό αποτέλεσμα καθώς και στην ευκολία της συντήρησης και τον αυτοματισμό λειτουργίας.

Σχεδιάστε το Σπίτι των Ονείρων σας!

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας μας με την πολυετή εμπειρία, την άρτια τεχνογνωσία και το πάθος για δημιουργία, είναι εδώ για να καλύψει κάθε σας ανάγκη!

i

Τα Νέα Μας